UMPC's Project

Avui, 20 d'abril, en la tercera sessió del Seminari TAC de les Terres de l'Ebre s'ha realitzat la presentació de l'experiència que s'està portant a terme amb el Projecte de Investigació amb UMPC's. Es tracta d'un projecte a l'empara de l'ICE de la Universitat Rovira i Virgili, i que compta amb el partenariatge tecnològic de Acer Computer Ibérica. A més, emprant el sistema operatiu Linkat, propi de l'àmbit educatiu català. Un dels primers èxits del projecte ha estat l'obtenció d'una imatge de clonació del sistema operatiu Linkat, a partir d'un USB. Per tal de poder inserir aquesta imatge en l'Acer One Aspire, es pot obtenir de les adreces següents i també al següent post de El Termòmetre de les TIC:
Important: Abans de restaurar les imatges, cal llegir detalladament les indicacions. Tant el procés de creació dels USB com la restauració dels Acer eliminen qualsevol informació existent al disc dur i al pendrive. No ens fem responsables de les possibles pèrdues que puguin haver-hi.

El projecte de investigació es va iniciar a primers del setembre passat, coincidint amb l'inici del curs acadèmic, i tot i el camí que encara té per endavant, als assistents els ha estat molt interessant conèixer de primera mà algunes de les reflexions que ja es poden extreure. Més si tenim en compte que amb un termini no massa llarg de temps, seran diversos els professors, centres o fins i tot alumnes a mode particular, que introduiran aquests dispositius en el seu dia a dia d'aula.

La sessió ha estat conduïda per Marià Cano, un els professors investigadors del projecte, i ha girat al voltant dels diversos aspectes que es poden relacionar d'una forma més o menys directa amb la introducció dels UMPC's a les aules. Podeu veure algunes fotos de la sessió en aquest espai. A partir de la presentació inicial, s'ha obert el debat als assistents per tal de poder recollir de primera mà les impressions inicials, les incerteses, els aclariments... i aquests han quedat recollits en un diagrama FODA, dins de la pròpia presentació, en forma de Fortaleses, Oportunitats, Debilitats i Amenaces.

Per cert, la presentació s'ha realitzat fent ús del servei Prezi. Puff, quin aplicatiu!! Suposa un abans i un després en el camp de les presentacions. Hauré de provar-lo !! La presentació està disponible a l'adreça http://prezi.com/35318/view/ i per navegar-la i consultar-la cal seguir els comandaments de la part inferior dreta de la pantalla web. A més amb el ratolí (botons dret i esquerre i roda central) es poden fer zooms sobre els seus continguts. És impressionant !!

I impressionant també ha estat la presentació de l'experiència, encertada fins i tot en el seu títol "Portàtils lleugers: llums i ombres" on, més enllà de deixar-se enlluernar per la introducció d'un nou tipus d'aparell tecnològic, s'han parlat dels diversos elements involucrats i que cal considerar en el seu procés d'adopció.

Aspectes relacionats amb l' UMPC's Project