Passa al contingut principal

Jornada Espiral 2008 "en diferit"

Recull a mode de resum de tota la informació generada amb la Jornada d'Espiral 2008 dedicada a les xarxes socials en el món educatiu.

Programa Jornada Espiral 2008


Divendres 6 de juny

18.30 Acollida i lliurament de material.

19.00 Presentació. Juanmi Muñoz Micolau, President d'Espiral, Educació i Tecnologia. (vídeo)

19.30 - 20.00 Primer bloc de comunicacions
  • “ef21” Xarxa virtual d´aprenentatge col·laboratiu per als mestres i les mestres d´educació física. Francesc Segura Domínguez, mestre d'educació física
  • Tres Tizas: una experiencia colaborativa. Marcos Cadenato, Patxo Landa i Aster Navas, IES Emilio Campuzano, IES Ortuella i IES Abadiño (Bizkaia)
20.00 - 20.15 Pausa cafè

20.15 - 20.30 Adopció dels entorns BSCL i FLE3 per a la construcció col·laborativa de coneixement. Rosa Bada, Antònia Bernat, Marta Calafell, Jesús Fernández i Ingrid Noguera, Grup de recerca EMA (Entorns Materials d'Aprenentatge) de la UB.

20.30-21.00 Col·loqui entre els assistents.


Dissabte 7 de juny

9.15 Recepció.

9.30 Inauguració de la Jornada. Sr. Joan Badia, Director General d'Innovació del Departament d'Educació. (vídeo)

9.50 Conferència. "Xarxes socials en educació". Oriol Ferran i Riera, Director de Comunicació de CR3A'T. (vídeo)

10.20 Col·loqui entre els assistents (vídeo)

10.40 Pausa cafè.

11.00 Presentació dels edublogs premiats: comunicacions simultànies. (vídeo)
  • Sala Joan Fuster. Blocs col·lectius, blocs de professorat i blocs institucionals.
    • I Premi Blogs de Centres. (vídeo)
    • II Premi Blogs de Centres. (vídeo)
    • III Premi Blogs de Centres. (vídeo)
    • I Premi Blogs Col·lectius (vídeo)
    • II Premi Blogs Col·lectius (vídeo)
    • I Premi Blogs de Professors (vídeo)
    • Preguntes i debat (vídeo)
  • Sala 1. Blocs d'aula i blocs de centre.

12.40 Segon bloc de comunicacions
  • Aulablog. Charo Fernández i Colectivo de Aulablog. (vídeo)
  • La red social DIM (Didáctica, Innovación, Multimedia). Grupo de investigación y red social para la investigación, el aprendizaje y el desarrollo profesional. Pere Marqués, UAB. (vídeo)
  • EDUTAC, una xarxa social educativa. Xavi Suñé Suñé, Serveis Educatius del Tarragonès. (vídeo)

13.35 - 14.00 Col·loqui entre els assistents. (vídeo)

14.00 - 16.00 Dinar.

16.15 - 16.30 Lliurament de certificats

16.30 Tercer bloc de comunicacions
  • ¿Qué podemos hacer en una red social? Fede Luque Carrillo. (vídeo)
  • Teixit social de cabdells semàntics: Twine. Dolors Reig, Consultora Formació, TICs i desenvolupament web.

17.00 - 17.30 Col·loqui entre els assistents.

17.30 - 17.50 Pausa cafè.

17.50 Lliurament dels Premis Edublogs

19.30 Cloenda

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Adaptant-nos a la xarxa

A El Pais, he trobat un article particularment interessant que parla sobre la responsabilitats legals que es pot derivar a partir dels comentaris depositats en un lloc web. Un problema gens trivial, ja que en ser la web cada vegada més dinàmica i interactiva, el seu ús creix sense parar.

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer ( veure Wikipedia ), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica ( http://gabinetedeinformatica.net/wp15 ) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general. Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre . La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC ( http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/ ) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre . És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més desta