Passa al contingut principal

Amics virtuosos


Ja fa dies que vull fer-me ressò dels blogs de dos col·laboradors esporàdics de 'Tres és companyia' . De tant en tant hi col·laboren escrivint algun comentari als posts d'aquest blog, i sempre resulten molt enriquidors. Es tracta de Marià Cano (http://mcanosan.blogspot.com/) i Manel Zaera (http://manelzaera.blogspot.com/).

Dos bloggers de les Terres de l'Ebre que administren dos blogs força interessants, encara que molt diferents pel que fa a temàtica.

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola Artur,

t'agraeixo sincerament la referència fas dels Ports Grisos així com l'inmerescut adjectiu de virtuosisme. Te constesto amb un dels famosos aforismes del clàssic "Arte de Prundencia" del jesuita Baltasar Gracián (confeso que tinc debilitat pels jesuïtes...jejeje):

Saber estimar.Ninguno hay que no pueda ser maestro de otro en algo, ni hay quien no exceda al que excede. El sabio estima a todos porque reconoce lo bueno en cada uno y sabe lo que cuestan las cosas por hacerse bien. El necio desprecia a todos por ignorancia de lo bueno y por elección de lo peor.

Per la Companyia!

Entrades populars d'aquest blog

Adaptant-nos a la xarxa

A El Pais, he trobat un article particularment interessant que parla sobre la responsabilitats legals que es pot derivar a partir dels comentaris depositats en un lloc web. Un problema gens trivial, ja que en ser la web cada vegada més dinàmica i interactiva, el seu ús creix sense parar.

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer ( veure Wikipedia ), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica ( http://gabinetedeinformatica.net/wp15 ) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general. Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre . La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC ( http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/ ) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre . És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més desta